Resumé Overflakkee

11 maart 2015
Het is vandaag precies een jaar geleden dat ik een blogje postte over de vakantie naar WDW. We're going to Didney Worl! We moesten toen nog 30 weken aftellen. Na die 30 weken aftellen werd het 2 weken genieten en heb ik 20 weken over het verslag gedaan. En ja inderdaad, dat is nogal lang. Nu is het dan toch écht zover, de allerlaatste Didney Worl blogpost! Het heeft even geduurd, maar het was het wachten allemaal waard toch? Tijd voor een Resumé Overflakkee!

Heenreis & Terugreis
Deze vakantie hebben we gevlogen met Delta Airlines en dat is meer dan prima bevallen. Een fantastische maatschappij om mee te vliegen. Het entertainment aanbod is groot, de stoelen zitten lekker ruim, gunstige vliegtijden en het eten is goed geregeld. Op de heenweg kregen we een lekker ontbijtje, waarbij je kon kiezen uit pannenkoeken of gebakken ei. Ze kwamen ook vaak genoeg langs met wat te drinken en te snacken. Op de terugweg kregen we ook nog een snackpakketje, maar verder werd er tijdens de nachtvlucht niet veel aangeboden. Allebei de vluchten hadden we een overstap op Detroit. Ik was bang dat de overstap wat krap zou zijn, maar dat viel reuze mee. We moesten op de heenweg wel de koffers zelf ophalen en weer doorsturen naar de volgende vlucht. Terug werd de koffer al door gelabeld op MCO. Het was weer fijn om op Orlando International Airport te landen en gebruik te maken van Disney's Magical Express. Goede service van Disney, binnen een half uur ben je bij je hotel.



All Stars Music Resort
Omdat het in 2012 zo was bevallen om via de UK-site van Walt Disney World te boeken, hebben we er deze keer ook voor gekozen om hier ons hotel te boeken. We kwamen rond 5 uur 's middags aan bij ons Resort en konden vrij snel inchecken. Ik had online al ingecheckt en daardoor konden we naar een speciale balie. Daar kregen we onze Magic Bands en de plattegrond van het hotel om te zien waar onze kamer ligt. Het resort is prima, de kamers zijn groot genoeg met lekkere bedden en de ligging is ook ideaal. Je bent hartstikke snel bij Animal Kingdom en de Hollywood Studios. Voor Epcot, Magic Kingdom en zeker Downtown Disney ben je wel wat langer onderweg. De gratis hotelshuttles naar de parken spreken ook voor zich en we hebben nooit lang op een bus hoeven wachten.

Fastpass Plus
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Wat een topsysteem! Ik heb er eigenlijk weinig op aan te merken. 60 dagen voor de trip begint kun je al fastpassen reserveren. Dit kan via de app of via de website van WDW. Ook in de parken kun je reserveringen maken, maar dan alleen op de dag zelf. Er is een kans dat voor sommige attracties geen fastpass meer beschikbaar is. Neem dus geen risico en reserveer een aantal fastpassen. Zeker voor de populaire attracties! Komt het op het moment niet uit om te doen, kun je altijd nog je tijdstip aanpassen of kiezen voor een andere attractie. Overal in de parken staan kiosken met castmembers die je helpen met je keuze. Het werkt perfect! Het enige nadeel wat ik heb kunnen vinden is de 4e, 5e, 6e etc. fastpass. Deze kun je alleen bij de kiosken regelen en niet via de app. Op een drukke dag zou je nog weleens in de rij moeten staan voor zo'n kiosk, maar dat is te verwaarlozen. Ik ben fan van fp+ en magic bands! Het is ideaal om je polsbandje te gebruiken als entreeticket, fastpass, photopass en sleutel tot de hotelkamer. Als credit card heb ik hem niet gebruikt.



Walt Disney World
Het voelde echt weer als thuiskomen. Ik ken de weg als m'n broekzak en geniet van de omgeving. Er waren weer een aantal nieuwigheden zoals de Frozen sing-a-long, Festival of Fantasy Parade en natuurlijk de Seven Dwarfs Mine Train. Een fantastische nieuwe attractie in New Fantasyland, het darkride gedeelte is briljant en het stukje coaster is ook vermakelijk. Alleen jammer dat de rit vrij kort is en de rijen steeds erg lang. Gelukkig hebben we dankzij fp+ nergens lang hoeven wachten. De nieuwe parade in Magic Kingdom is geweldig! Ze hadden het dan ook hard nodig, want de vorige parade was wel erg gedateerd. Ik heb genoten van WDW, maar toch voelt elke trip een beetje hetzelfde aan. Sommige shows en entertainment lopen al zo ontzettend lang, dat iets nieuws niet verkeerd zal zijn. Hopelijk zullen ze dit snel gaan doen. Hoe fantastisch de shows van Beauty & The Beast, The Little Mermaid, Indiana Jones, Dream Along with Mickey etc. ook zijn, het is tijd voor verandering.



Characters
M'n characterlijstje is deze trip ook weer uitgebreid. Zo heb ik eindelijk Brer Fox en Horace Horsecollar op de foto, die staan al jaren op m'n 'Wanted' list! Ook heb ik nog George Sanderson en Slim gemeet en hebben we lekker gegeten tijdens 2 character breakfasts in Animal Kingdom & Epcot en met The Beast gedineerd in Be Our Guest restaurant. Fantastisch restaurant!









Universal
Via de receptie van ons hotel hebben we shuttles geregeld die ons van/naar Universal hebben gebracht. Voor maar 20 dollar per persoon heb je een retourtje en kun je zelf de tijden uitkiezen. 's Morgens vroeg voor openingstijd kun je al aankomen en 's nachts vér na sluitingstijd kun je weer opgehaald worden. Ideaal! De tickets voor Universal hebben we gekocht via Attractionticketsdirect, deze site is absoluut de moeite om in de gaten te houden voor aanbiedingen. Wij vonden een 14daagse hopperpas inclusief alle Horror Nights in die 2 weken voor een leuk prijsje. Van die 14 dagen hebben wij er 3 gebruikt en zijn naar 2 Horror Nights geweest. Uiteindelijk was dit nog goedkoper dan alles los boeken, want de dagtickets via de officiële weg zijn vrij duur. Universal heeft 2 topparken en is echt een must-do als je in Orlando bent. Eigenlijk mag ik dit niet zeggen als Disneygeek, maar stiekem hebben ze betere attracties dan Walt Disney World! Er staan een aantal toppers van wereldklasse die je niet zo snel ziet.

Harry Potter
Als ware Potterheads is dé reden om naar Universal te gaan uiteraard The Wizzarding World of Harry Potter. In 2012 heb ik al genoten van Hogsmeade in Islands of Adventure, maar afgelopen jaar hebben ze in de Universal Studios een nieuw Harry Potter gedeelte gebouwd. Diagon Alley is het mooiste stukje pretpark wat ik ooit hebt gezien. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen! Even ben je weg uit Universal en sta je in London. Dit is schitterend en de gebouwen zijn nét echt. Naast de vele bekende winkels die Diagon Alley rijk is, heb je hier ook 2 attracties. Aan het eind van Diagon Alley staat Gringotts Bank, waarin je op avontuur gaat met Harry Potter. Diep de grotten in van Gringotts, wat uiteraard allerlei gevaren met zich meebrengt. Een schitterende 3D attractie met unieke effecten. Ook kun je hier met de Hogwarts Express richting Hogsmeade. Deze attractie is alleen toegankelijk met een hopperticket en brengt je van Universal Studios naar Islands of Adventure of andersom. Allebei de ritten zijn anders en zie je onderweg van alles gebeuren door het raam en in de coupé. Heel erg leuk gedaan. The Forbidden Journey is de attractie in Hogwarts en hier was ik erg nerveus voor. De vorige keer paste ik er niet in en na m'n dieet lukte het deze keer wel. Ik kreeg de beruchte 3 clicks voor elkaar en kon de attractie meemaken. Best. Ride. Ever! Je weet niet wat je meemaakt. Ontzettend gaaf gedaan!



Seaworld
Het dagje Seaworld was ook ontzettend leuk. Voor 20 dollar retour kun je ook bij het hotel een shuttle regelen. Wij hebben er niet voor gekozen en zijn op eigen houtje naar Seaworld gegaan. Als je geen haast hebt is dit best te doen, maar het is een aardige wereldreis. Ik was hier al 1 keer eerder geweest en sindsdien is er alleen het Antartica gedeelte met de penguins bijgekomen. Vanwege de drukte hebben we deze overgeslagen. Wel deed ik Atlantis en Kraken voor het eerst, 2 geweldige coasters. Ook de Manta Coaster is een geweldige achtbaan in Seaworld en mag je zeker niet overslaan. Een leuk ontspannen dagje in dit park. Genieten van de Orca's in het Shamu Stadion, dolfijntjes voeren, met wat characters op de foto en tussendoor attracties doen. Wel een vrij prijzig park en niet zo heel groot.



Halloween
In Seaworld hebben we niet zoveel van Halloween meegekregen, maar in WDW en Universal des te meer! In het Magic Kingdom hebben we 3x genoten van Mickey's Not So Scary Halloween Party. Een geweldige avond vol met snoep, leuke character meets en dance parties. Voor het kasteel is er een Villains Show en het HalloWishes vuurwerk is geniaal. Boo to You Parade is ook een must-see en 1 van de leukste parades die ik heb gezien. 2 avonden zijn voldoende om alles te kunnen zien en doen. Er hangt een fantastisch sfeertje in het park en er is genoeg te beleven. In Universal Studios zijn we 2x wezen griezelen tijdens Halloween Horror Night. Op woensdag was het vrij rustig en op vrijdag ellendig druk. Er hing ook een beter sfeer op woensdag. Probeer de weekenden dus te vermijden. We hebben alle huizen gedaan, sommige zelfs 2 keer. De grote favoriet was The Walking Dead. Extra lang met ontzettend veel scares! De andere toppers waren Alien vs. Predator en het huis vol clowntjes. Het engste huis vond ik Dracula Untold, daar kreeg ik echt de kriebels van. Hoogtepunt van de Horror Night is Bill & Ted's Excellent Halloween Adventure. Een hilarisch overzicht van 2014 met heerlijke humor en satire. De Rocky Horror Tribute was ook erg leuk om te zien. Let's do the timewarp again!





Geld moet rollen
Normaal gesproken koop ik nooit zo veel tijdens de vakantie, maar deze trip heb ik aardig wat gekocht. Van buttons tot pins en van magneten tot Duffy's. Een ware Disneygeek die z'n credit card maar al te graag weer tevoorschijn haalde. En wat moet je ermee? Achja.. geld moet rollen!


Tsumtsums!


Thing 1 & Thing 2 honden outfits


You+Me cd, magneten, Hula Olaf en French Bulldog sign


Disney Prullaria


Allerlei Duffy's!


Minions!


Seaworld souvenirs

Tot de volgende keer maar weer!
Dat was dan m'n laatste Didney Worl blogpost. Al met al was het een geweldige vakantie. Het was fijn om weer thuis te komen in Orlando en om het zusje alles te laten zien. Ze heeft er van genoten en weet nu hoe geweldig Walt Disney World is. Absoluut dat we hier weer eens terugkomen. Voorlopig staat er nog niks op de planning. Al zou ik graag met Halloween weer willen gaan griezelen. De tijd zal het leren. Eerst maar aftellen naar de Californication!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten